Biztosítás kutyáknak

Négylábú családtagjaink egyaránt jelentik számunkra a szeretetet, hűséget, társaságot és védelmet.

Kutyáink ugyanúgy elkaphatnak betegségeket, és történhetnek vele balesetek, mint mi, a szükséges kezelését azonban nem téríti a társadalom-biztosítás. Ez a biztosítás segít abban, hogy váratlan helyzetben ne kelljen fájdalmas döntést meghoznunk, ne anyagi körülményein múljon kedvencünk felépülése.

Bélcsavarodás, végtagtörés vagy harapás? Sajnos ezek igen gyakori balesetek, és kezelésük sokba kerülhet. Az állatorvosi rendelők tarifái akár több tíz százalékkal is eltérhetnek. A kisállat-biztosítás erre is megoldást kínál a 3 árkategóriában köthető csomagok által, amelyek 3 árkategóriában nyújtanak fedezetet a szükséges beavatkozásokra.

A kisállat-biztosítás 2012. február 1-től megújult, most már nem csak cica és kutya-, hanem igazán pénztárca barát is!

Fontos tudnivalók a kisállat-biztosításról:

 • Az AEGON kisállat-biztosítás az egyetlen olyan termék Magyarországon, ami a felelős állattartás jegyében ilyen meglepően alacsony biztosítási díjjal fedezi éves szinten akár 200.000 Ft összeghatárig a szükséges beavatkozásokat.
 • A szerződés 1 évig érvényes, majd automatikusan meghosszabbodik a következő évre. Fontos, hogy a kötelező védőoltásokat évente beadassa a kisállatnak, ezek hiányában ugyanis nincs térítés.
  A biztosítás felmondására írásban van lehetősége, a biztosítási évfordulót megelőző 30. napig.
 • Fajta tiszta és keverék kisállatokra egyaránt köthető!
 • Kedvencét bármelyik – államilag elismert állatorvosi végzettséggel és működési engedéllyel rendelkező – állatorvoshoz elviheti. Nincs egyéb megkötés az orvos személyére vonatkozóan.
 • 6 hónapnál idősebb és 7 évesnél fiatalabb kisállatra köthet biztosítást. A már biztosított állat esetében a biztosítási védelem nem ér véget a korhatár elérésével.
 • Az ivartalanítás nem minősül biztosítási eseménynek, így az ivartalanítási műtét költségeit kizárólag abban az esetben térítjük, ha az ivartalanítási műtét elvégzése betegség miatt válik közvetlenül indokolttá.
 • Ha bekövetkezik a biztosítási esemény az eseménytől számított 72 órán belül jelentse be igényét a 06-40/204-204-es telefonszámon. Amennyiben nincs mikrochip kedvencében, a bejelentésig mindenképpen be kell ültetni.
 • A biztosító esetleges kárfizetés után sem emeli meg a díjat, a biztosítás összege változatlan marad.

Kisállat-biztosításhoz szükséges oltások

Ha a kutya már elmúlt 6 hónapos, és 6 hónapos koráig:

 • az állatot két alkalommal védőoltásban részesítették szopornyica, Rubarth-kór (kutyák fertőző májgyulladása) és leptospirosis ellen és
 • külön legalább két alkalommal parvovirosis ellen,
 • továbbá védőoltásban részesítettek veszettség ellen, és
 • a 6 hónapos életkoruk eléréséig legalább két alkalommal, gyógyszerkészítménnyel féregtelenítették

Ha a kutya már betöltötte az 1 évet, akkor az előzőeken kívül:

 • biztosítási ajánlat aláírását megelőző egy éves időtartamon belül védőoltásban részesült szopornyica, Rubarth-kór (kutyák fertőző májgyulladása) és leptospirosis ellen,
 • és külön parvovirosis ellen,
 • továbbá védőoltásban részesült veszettség ellen, és
 • gyógyszerkészítménnyel féregtelenítették.

Fontos, hogy a kötelező védőoltásokat évente beadassa a kisállatnak. Ezek hiányában ugyanis kár esetén a biztosító nem térít.

Kutyák éves kötelező védőoltásai:

 • szopornyica, Rubarth-kór (kutyák fertőző májgyulladása) parvovirosis és leptospirosis
 • veszettség elleni védőoltás
 • féregtelenítés gyógyszerkészítménnyel

Kisállat-biztosítás mikrochip információk

Mikrochip nélkül is megkötheti a kisállat-biztosítást kutyájára!

Ilyen esetben tudnia kell viszont, hogy a kárkifizetés feltétele a mikrochip, azaz a biztosított állatot legkésőbb a kár bejelentéséig be kell chipeltetnie, különben a biztosító nem fizet. A chipet tehát beültetheti még a káresemény előtt, vagy a káresemény után is, mielőtt bejelenti a kárt a biztosítónak. Erre – a biztosítási szabályzatnak megfelelően – 72 óra áll az Ön rendelkezésére.

A mikrochip egy rizsszemnyi méretű, szövetbarát üvegből készült eszköz, amely elektronikus állatazonosításra szolgál. A chipet egy tűszúrással ültetik be a kisállat bőre alá, rendszerint a nyak bal oldalába. A beavatkozás gyors és nem jár nagyobb fájdalommal, mint egy közönséges oltás. A chipben nincsen semmilyen mozgó eszköz, vagy elem, ami meghibásodhatna, vagy lemerülhetne, csupán egy kis szénszál, amiben egy 15 jegyű számot kódoltak. Ez a kód a kisállat egyedi kódja, ún. személyi száma, amelyet a gazdi adataival együtt rögzítenek egy nyilvános mikrochip adatbázisban.

A mikrochipnek nagy hasznát veheti, ha kedvence elveszett vagy elkóborolt. Egy mikrochippel rendelkező kutya vagy macska a megtalálást követően percek alatt visszajuttatható a gazdájához! Mikrochipre lesz szüksége továbbá, ha kedvencével az Európai Unió valamelyik országába utazik. Az EU-n belül ugyanis kutyáknál és macskáknál az állatútlevél mellett kötelező a mikrochip megléte.

Mikrochipet csak az állatorvos ültethet be kedvencébe. Az árak rendelőnként változnak, így érdemes tájékozódnia a díjakat illetően, mielőtt meghozza a végső döntést. Figyelje az akciókat is, mert ezek keretében bizonyos rendelőkben nagyon jutányos áron hozzáférhet a mikrochiphez. Megjegyzés: a chipezés árát olcsóbb megfizetni, mint egy elveszett kutyát keresni, vagy a sérült, balesetes kutyát kezeltetni.

Miután az állatorvos mikrochippel ellátta kedvencét, kérjük, a bizosító felé is jelezze a mikrochip beültetésének dátumát, azonosítóját és elhelyezkedését.

A szolgáltatási összeg kifizetéséhez az alábbi dokumentumokat kell bemutatni

 • Az állatorvos által kiállított kórismét, a betegségre utaló adatokat igazoló iratokat (tünetek, laboratóriumi leletek), az állatorvos által elvégzett gyógykezelések, műtétek pontos leírását tartalmazó eredeti iratokat, vagy azok másolatát. Fontos, hogy a dokumentumon fel legyen tüntetve a kezelt, műtött kisállat elektronikus (mikrochipes) azonosítójának száma.
 • A biztosított állat állatorvosi kezeléséről kiállított hivatalos számla eredeti példányát, vagy az eredeti példány másolatát, melyen a kisállat elektronikus (mikrochipes) azonosítójának száma fel van tüntetve.
 • A kisállat utolsó oltását igazoló irat másolatát.

A szerződés megkötése előtt kérjük, alaposan nézze át a következő dokumentumokat, melyből a biztosítás feltételeiről bővebben tájékozódhat és megtudhatja, hogy milyen betegségek esetében nem térít a biztosító.