A Balaton és környéke

 

A Balaton vidéke legnépszerűbb kirándulóhelyeink egyike, de ha valaki kutyával szeretne nyaralni vagy túrázni, érdemes előtte tájékozódnia, hol van lehetőség kutyás programokra és kutyaúsztatásra.

Csere-hegyi kilátó (Az alsóörsi szállodától rövid sétaútra)

A korábban Szabadság-kilátóként ismert építmény 1934-ben épült. A Balaton meseszép látványa tárul minden idelátogató kiránduló elé. Állapota az 1990-es évekre leromlott. A felújítás során a vöröskő épületre egy fából készült emeletet építettek így az eredetileg 7 méter magas kilátó 12 méter lett. Innen nem csak a Balatonra nyílik csodálatos kilátás, hanem a Bakonyra és a Balaton-felvidékre is. Látni lehet a tópartot és a somogyi dombokat is.

Belső-tó – Tihany
A Belső-tó vize nem ajánlott emberi fürdőzése a túlszaporodó kék algák miatt, ezért senkinek nem lehet kifogása a kutyaúsztatás ellen. A tó környéke természetvédelmi terület, és kutyás társaságok kedvelt kirándulóhelye.

Ciprián-forrás
A hajóállomástól túraútvonal vezet ide, eltévedni sem lehet. Kristálytiszta vizét érdemes megkóstolni, kitűnő frissítő hatása nyáron kutyának és gazdának egyaránt jól esik.

Csobánc
A Balaton-felvidéki tanúhegyek egyik legfestőibb tagja a Csobánc, melynek körvonalait egy 13. századból származó vár romja uralja. A csúcsra felkapaszkodva regénybe illő környezetben kezdhetsz neki a pikniknek.

Badacsony

A 438 m magas, vulkanikus hegy az év bármely szakában csodálatos túraútvonalakat kínál, mint pl. a Szigligeti túra: végigsétálva a szigligeti templomtól induló, kék T jelű Kamon-kő Tanösvényen, a Balaton-part egyik legszebb településének és környezetének értékeit ismerhetjük meg.