Észak-Magyarország

 

Visegrádi-hegység – Dobogókő
Dobogókő nemcsak hogy gyönyörű, de állítólag gyógyító energiával bír. Dobogókő körül az erdő kiváló hely kutyáknak, de arra figyeljünk, hogy csak akkor menjünk oda, ha kutyánkat biztosan vissza tudjuk hívni, mert sok a vaddisznó és szarvas. Ne engedjük kutyánkat nagyon messze magunktól!
Kutyabarát szállás Visegrádon: A Dunakanyar legszebb fekvésű szállodája****

Börzsöny
Verőcén, Kismaroson több olyan tó is van, ahol úsztathatjuk a kutyánkat. Innen kenus utakra is indulhatunk kutyánkkal. A Börzsönyben Királyrétig lehet menni kisvasúttal, teljes árú jegyet kell váltani a kutyáknak. Királyréttől pedig turista útvonalon lehet eljutni Csóványosra, Nagy-Hideg hegyre, Magas Taxra.

Mátra – Kékestető
Egynapos kirándulásra ideális cél a Mátrafüred-Kékestető útvonal. Budapestről az M3-as autópályán haladva, Gyöngyösnél kell lehajtani. A túra hossza oda-vissza 13 km, mely kényelmes tempóban haladva sem gazdinak sem kutyának nem megterhelő. Az út végén pihenőhely várja a túrázókat. Mivel az út erdős vidéken visz végig, javasolt a kullancs elleni védőszer.
Kutyabarát szállás a Mátrában: Almásliget Vendégház, La Casa Panzió

Mátra – Sástó
Mátrafüredtől nem messze terül el a Sástó, az ország legmagasabban fekvő tava. Igazi központ a túrázni vágyóknak, számtalan irányba el lehet innen indulni a jelölt turistaútvonalakon. Ha észak-nyugati irányba, Mátraháza felé indulunk, elérjük a Farkas-forrást. Ha kelet felé indulunk, a Rákóczi-forráshoz jutunk, mely szintén kedvelt kirándulóhely.

Mátra – Galyatető
A Mátrában található az ország második legmagasabb csúcsa is, a 964 m magas Galyatető, mely Mátraszentimre része. Gyógyhatású levegőjének köszönhetően országos hírű üdülőhely. Míg azonban tavasszal és ősszel a táj kirándulásokra csábít, télen a téli sportok veszik át a terepet.

Bükk – Lillafüred, Szilvásvárad
Az ország egyik legkülönlegesebb kirándulóhelyeként ismert Lillafüred Miskolctól 10 kilométerre, a Bükk hegység keleti részén, a Szinva-patak völgyében, a Hámori-tó mellett fekszik.
A szilvásváradi Szalajka-völgy egész évben gyönyörű, természeti szépségekben gazdag. A környék természeti látnivalói a Sziklaforrás, a Szalajka-patak vagy a híres Fátyol-vízesés.

Bükk – Ámor-forrás
A Bükkben nagyon sok forrás ered, melyek közül az egyik legszebb az Ámor-forrás. A Kéktúra jelzéseit követve Ómassa felől közelíthető meg legkönnyebben, körülbelül 400 méter magasan.

Bükk – Lak-völgyi tó
Bélapátfalva közelében található a Lak-völgyi tó, mely a környék egyik legnépszerűbb pihenőhelye. Nyáron horgászni és strandolni, télen pedig korcsolyázni lehet rajta.

Bükk – Felsőtárkány
A Bükki Nemzeti Parkban, Egertől észak-keletre található Felsőtárkány, amelynek közelében fakad a bővizű Szikla-forrás. Ennek vizét a 18. században tóvá duzzasztották. A festői szépségű táj a tóval kedvelt kirándulóhely. Innen indul a keskeny nyomtávú vasút, mellyel a Bükk-hegységet felfedezhetjük.