Horvátországban kutyával

Törzsutasunk, Pápai Melinda élménybeszámolója 2014-ből

Idén is az www.utazzkutyaddal.hu–n foglaltunk szállást. Július közepén Pakostane-ba, Horvátországba utaztunk kutyánkkal, Csokival.

A Vilcam bungalók közül a C típusút választottuk, két főnek pont elég. (Kávéfőző elvileg lett volna a szálláson, de a mienkbe pont nem volt, sebaj idén vittem azt is. Edények, tányérok evőeszközök voltak, úgyhogy a főzés megoldható; sütő, mikro nem volt.)

(A kutyára nem kértek felárat, ellenben, ha összepiszkolja az ágyneműt, akkor +15 €, emiatt vittünk saját huzatot.)

A C típusú szálláshely a szomszédos Nordsee camping területén van, csupa lakókocsis kutyások voltak a szomszédjaink.

Egy partszakasz kifejezetten a kutyás vendégeké volt, így ott Csoki nyugodtan úszhatott a lasztijáért.

Mi ugyan nem mentünk el, de más nyaralók ajánlották a Vrana-tavat is kutyás fürdésre, akinek nem tetszik a sós víz.

Az idei nyár épp úgy alakult, hogy barátaink is Pakostane-ba érkeztek, az ő választásuk egy szuperül felszerelt kempingre esett.

Ide is bevihető kutya, van ugyan kutya zuhany, de azt nem tudom, hogy ezen a területen van-e olyan rész, ahol a kutyák is bemehetnek a tengerbe. (Ha a másik szállás betelne, és mindenképp Pakostane az úti cél, bátran ajánlom ezt is.)

Első nap délután érkeztünk Horvátországba, esett az eső, úgyhogy kipihentük az utazás fáradalmait. Második nap strandolással, fröccsözéssel telt. Harmadik napon ellátogattunk a Krka nemzeti parkba. Kutya ingyen bevihető, pórázon kell vezetni, valamint a buszon szájkosár használata is kötelező. (Visovac szigetére viszont kutya nem vihető be.)

Negyedik napon csónakot béreltünk és hajókáztunk, eleinte még a kutya is élvezte, de délutánra visszaúton nagy hullámok kerekedtek és az dobálta a hajót…

Ez a nyaralás is jól sikerült, viszont aki kutyával utazik, annak érdemes felkészülnie arra, hogy tartalmas tervet állítson össze, amit kutyával is lehet csinálni, mert egy fokkal komplikáltabb, mint beesni egy wellness szállóba és egész nap medencézni, szaunázni.