Kutyabarát nyaralás Görögországban, az Olympic Beachen

Olympic Beach üdülőfalu Észak-Görögországban, az Olympos-hegy lábánál. A hosszú, finom homokos tengerpart és a kristálytiszta, fokozatosan mélyülő víz kiváló strandolási lehetőséget biztosít. Olympic Beach tengerpartját az európai Kék Zászló környezetvédelmi díjjal tüntették ki. Ezt az elismerést, Európa legtisztább, legjobb víz minőségű, legjobban felszerelt és legszebb, ingyenesen látogatható strandjai és fürdőhelyei nyerhetik el. A kiépített tengerparti sétányon kellemes sétával elérhető Paralia, a térség legnagyobb üdülőközpontja.

Apartmanok

Az Apartmanház a tengerparttól kb. 100 m-re helyezkedik el. 2, 3, 4, 5 és 6 személyes, praktikusan berendezett, barátságos apartmanjai fürdőszobával, konyhával vagy konyhasarokkal, erkéllyel vagy terasszal rendelkeznek. A kertre néző szobák keleti, az utcára nézők, amelyekből kilátás nyílik az Olymposra, nyugati fekvésűek.

Az apartmanok alapfelszereléssel vannak ellátva (konyhafelszerelés, ágynemű), egyéb kiegészítőkről (pl. törölköző, mosogatószer, WC papír, szemetes zsák) a vendégnek kell gondoskodni.
Az apartmanokat csak turnusváltáskor takarítják, így az ott-tartózkodás ideje alatt mindenkinek magának kell gondoskodnia a tisztaságról.

Tűzvédelmi okokból az apartmanokban tilos a dohányzás.

Az apartmanokat az érkezés napján 15:00 órától lehet elfoglalni, és a távozás napján legkésőbb reggel 9:00 óráig el kell hagyni.

A Házban szívesen fogadják a kutyával érkező vendégeket, de kérik, hogy az alábbi szabályokat az apartmanok óvása és a többi vendég érdekében is legyenek szívesek betartani:

  • A kutya ne maradjon egyedül az apartmanban.
  • Amennyiben nagyon ugatós, el kell vinni sétálni, hogy (főleg a  reggeli órákban) ne zavarja a többi Vendéget.
  • Rendszeresen vigyék ki sétálni, hogy ne a kertben végezze el a dolgát. Mindig legyen kéznél zacskó a kutyaürüléknek.
  • Az apartmanban/kertben okozott esetleges károkért a kutya gazdája anyagi felelősséggel tartozik.

Turnusok, árak

 

május

június

július

Turnus kezdete

21.

28.

4.

11.

18.

25.

2.

9.

16.

23.

30.

Szezon jele

C

C

C

B

B

B

A

A

A

A

A

 

 

augusztus

szeptember

Turnus kezdete

6.

13.

20.

27.

3.

10.

17.

24.

Szezon jele

A

A

A

B

B

B

C

C

Árak: Euro/fő/éjszaka

Szezon

A

B

C

1 fő/éjszaka

20

15

12

 

Reggeli (kontinentális) 4,50 €/fő/nap
Vacsora (előétel, főétel, édesség vagy gyümölcs) 10,50 €/fő/nap
Félpanzió 13,- €/fő/nap

Az árak tartalmazzák az ÁFÁ-t.

Az üdülőhelyi díj mértéke 2018-ban várhatóan 1,70-2,00 Euro/fő/éjszaka lesz.

A szállás gyermekeknek (szülőkkel egy apartmanban) 2 éves korig ingyenes, 2-10 éves korig az aktuális szezonár 50%-a. Egyszobás (3 fős) apartmanban a 3. személy-, valamint 2 szobás apartmanban (4-6 fő) az 5. és 6. személy az aktuális szezonárból 50 % kedvezményt kap.

A kedvezmény csak a szállásra vonatkozik. Főszezonban a létszámtól függetlenül a 3 fős stúdió ára min. 40,- €/éj, az 5-6 fős apartmanok ára pedig min. 60,- €˛éj.

Az egyszeri végtakarítás költsége külön fizetendő, amely egyszobás apartman esetén: 20 €, kétszobás esetén pedig 30,-€. A takarítás díját a helyszínen, érkezéskor kell fizetni.
A kutyával nyaraló vendégeknek a fenti végtakarítási összegen felül + 30,- € takarítási költséget számolnak fel.

 

Egyéb információk

A nagy melegben a tengerparton kialakított parkosított zöldövezetben lehet kicsit hűsölni.
A Vendégek számtalan érdekes és szórakoztató, szervezett fakultatív program közül válogathatnak.
Az Olympos-hegy, az ókori görög istenek lakhelye egyéni kirándulásokra is remek lehetőséget nyújt.

A boltok, éttermek és tavernák késő estig nyitva tartanak, a zenés szórakozóhelyek pedig hajnalig. Tengerparti bárok és diszkók egész sora várja a bulizni vágyókat. Olympic Beach-ről könnyen megközelíthető Paralia, ahol szintén számos exkluzív kialakítású és szabadtéri diszkó üzemel.

A pezsgő éjszakai élet nem zavarja a nyugodt pihenést, mert a szórakozóhelyek a part közelében működnek, és az attól távolabb eső utcák, mint amilyenben az Apartmanház is található, este 23 óra után elcsendesednek.

Időeltolódás: +1 óra a magyarországihoz képest

Fizetőeszközök

Görögország hivatalos pénzneme az Euró. Valutát bankban, egyéb pénzváltó helyeken, és a helyi utazási irodákban váltanak, ahol kezelési költséget számolnak fel, ezért célszerű itthon Eurót váltani. Az ismert bankkártyákkal (Visa, EC, MC) lehet pénzt felvenni automatából, de kevés üzletben lehet kártyával fizetni.

Ivóvíz

Palackos víz fogyasztása ajánlott.

Helyi lakosok és szokások

A görögök, kedves, vendégszerető és türelmes emberek. Minden nap a legmelegebb órákban (kb. 14-17 óra között) sziesztáznak, és ilyenkor az üzletek többsége bezár, utána azonban késő estig nyitva vannak.

Utazásbiztosítás

Ajánljuk, hogy utazásotokhoz feltétlenül kössetek baleset-, betegség és poggyászbiztosítást.
Olyan biztosítást is ajánlunk, amely tartalmazza a kutya utazásbiztosítását is.

A biztosítás weboldalunk segítségével szintén megköthető. A konkrét biztosítási ajánlatért az alábbi linken elérhető űrlapot kérjük kitölteni.

https://www.utazzkutyaddal.hu/ajanlatkeres-biztositashoz/

 Ajánlatkérés/foglalás lehetséges a turnusoktól eltérő időpontokban is.

Kérj személyre szabott ajánlatot a vendégek számának és a kívánt időpont megadásával az Ajánlatkérés gomb segítségével. Ajánlatunkat a lehető leggyorsabban e-mailben küldjük meg.