Kutyás Hotel Dél-Tirolban***

Kutyabarát szolgáltatások

 • Üdvözlő-jutalomfalat kutyájának, hogy kutyája a kezdetektől élvezze a nyaralást, itatótál
 • Kutyafekhely és kutyatörölköző
 • Térkép a faluról kutyasétáltató útvonalakkal, sétákhoz elengedhetetlen zacskó
 • Kutyajátszótér
 • Luxus a kutyáknak: kutyafürdető-kád masszázszuhannyal
 • Turista térkép kutyabarát kirándulóhely-tippekkel
 • Hetente egyszer érdekes információs est a szálloda állatorvosával

Fekvése

A hotel az első és egyetlen kutyás szálloda Dél-Tirolban, amelynek célja, hogy olyan szálláshelyet biztosítson, ahol a két- és négylábú vendégek egyaránt jól érzik magukat nyaralásuk során.

A Hotel kifejezetten állati és emberi igényekre specializálódott. A szállodában MINDENfajta kutyát szívesen látnak.

A szálloda filozófiája:

„A kutya nem véletlenül számít az ember legjobb barátjának. A kutyák hű és megbízható társaink, akik életünket több szempontból gazdagítják. Így azok, akiknek kutyájuk van, bizonyíthatóan kiegyensúlyozottabbak és boldogabbak. Annak ellenére, hogy négylábú kedvenceink a mindennapokban magától értetődően velünk vannak, a közös utazást mégsem mindig olyan egyszerű megvalósítani. Nyaralás kutyával – hogy menjünk együtt nyaralni, amikor a szálláshelyek nagy része a kutyákat sok esetben csak korlátozásokkal engedi be, és ez mind gazdának, mind kutyának stresszes lehet. A filozófiánk az, hogy a kutyás gazdák nyaralását ne csak megkönnyítsük, hanem a kutyáknak és természetesen gazdáiknak is a legkellemesebb körülményeket biztosítsuk. Célként tűztük ki magunk elé, hogy kínálatunkkal, mely a kutyával utazók akár speciális igényeit és kívánságait is kielégíti, a vendégek négylábú társai ne csak megtűrtnek érezzék magukat, hanem kifejezetten érezzék ők is a törődést. Mi magunk is kutyagazdák vagyunk, szeretünk minden méretű és fajtájú kutyát. A szállodában a két- és négylábúak nyaralása felejthetetlen élmény lesz.”

Ember- és állatbarát szobák

A harmonikus és egyedi kialakítású helyiségeket karcolást és kaparást tűrő bútorokkal rendezték be, így kutyás nyaralásán Dél-Tirolban nyugodt lehet, hogy kutyája nem tesz kárt a berendezésben. A családias környezet és a csodálatos kilátás nyújt garanciát arra, hogy itt nyugalomra talál és élvezi nyaralása minden percét.

A szobákban kutyasarok kutyafekhellyel, karcolást és kaparást tűrő, könnyen tisztítható bútorok találhatók. A matracokat rendszeresen magas higiéniai követelmények alapján tisztítják, így már semmi sem állhat kutyás nyaralásának útjába.

A Hotelben az alábbi szobák közül választhatnak a vendégek:

 • Kétágyas Superior szoba, melyben zuhanyozó WC-vel, kényelmes ülősarok, erkély egyedülálló kilátással a 3 kastélyra (Schloss Tirol, Schloss Brunnenburg und Schloss Thurnstein); ezen kívül teafőző, kávé, tea cukor és csészék
 • Kétágyas Classic szoba, melyben zuhanyozó WC-vel, erkély kilátással az Etschtalra és Meranra vagy a Meraner Hausberg Ifingerre
 • Kétágyas Standard szoba, melyben zuhanyozó WC-vel, erkély nélkül, részben kilátással az Etschtalra
 • Apartmanok, amelyekben hálószoba, nappali kihúzható ággyal, fürdőszoba fürdőkáddal, zuhanyzó, WC és bidet, külön WC, teljesen felszerelt konyha, terasz és erkély kilátással az Etschtalra

Ellátás

Naponta büféreggeli a reggelizőben vagy jó időben a gyönyörű kilátással rendelkező teraszon.

Félpanziós foglalás esetén választhat a 3 fogásos menükből vagy az a’la carte étlapról. Csütörtöki napokon a szálloda étterme zárva tart, így ekkor kipróbálhatja Tirol falu egyik kellemes hangulatú éttermét.

Nyaralása során kutyája kulináris élvezetéről is gondoskodik a szálloda. A négylábú vendégeknek egy ínycsiklandozó menüsort állított össze a szálloda, mely különböző kutyakolbászokat tartalmaz.

Kutyabarát szolgáltatások

A Hotel minden olyan szolgáltatást kínál, melytől kutyája egész biztosan jól érzi magát. Tágas szobák balkonnal, kutyafekhely vagy kosár, különböző éttermek ahova természetesen kutyája is Önnel tarthat, Dog-Sitting és séta-szolgálat, kutyazuhany, jutalomfalatok, szájkosár-kölcsönzési lehetőség, közös kutyás túrák és még sok más. Szükség esetén helyben van az állatorvos is.

Mivel a Hotel kifejezetten kutyás szálloda, a kutyák mindenhova elkísérhetik gazdáikat egy kivétellel: az úszómedence és a szauna-részleg.

 • Üdvözlő-jutalomfalat kutyájának, hogy kutyája a kezdetektől élvezze a nyaralást, itatótál
 • Kutyafekhely és kutyatörölköző
 • Térkép a faluról kutyasétáltató útvonalakkal, sétákhoz elengedhetetlen zacskó
 • Kutyajátszótér
 • Luxus a kutyáknak: kutyafürdető-kád masszázszuhannyal
 • Turista térkép kutyabarát kirándulóhely-tippekkel
 • Hetente egyszer érdekes információs est a szálloda állatorvosával

A biztonság és mindenki érdekében az olasz szabályok szerint néhány előírást a kutyatartóknak be kell tartaniuk. Ezzel a kis odafigyeléssel már semmi sem állhat a gondtalan kutyás nyaralás útjába.

 • Olaszországban (úgy, mint a többi európai országban) kötelező a veszettség elleni oltás
 • Tirol faluban magas pénzbírsággal büntetik azokat, akik nem szedik fel a kutyájuk után az ürüléket. Kérjük, vigyenek magukkal erre a célra kis zacskókat, melyeket a szálloda is a rendelkezésünkre bocsát (a recepción ingyenesen kérhető). A többi nyaralóvendég és a természet hálás lesz Önnek!
 • Az olasz szabályok szerint minden kutyatartónál kell hogy legyen szájkosár a kutyájára (nem kell, hogy a kutyán legyen – indirekt szájkosár-kötelezettség).
 • További információt az olasz szabályokról a szálloda recepciójn kérhet.

Árak 2018foglalas2

Időszak & éjszakák száma Kétágyas
Standard szoba
Kétágyas
Classic szoba
Kétágyas
Superior szoba
2018.04.28 – 07.06. 1-3 éjszaka
4 éjszakától

81,00 EUR
75,00 EUR

92,00 EUR
86,00 EUR

103,00 EUR
97,00 EUR

2018.07.07 – 10.12. 1-3 éjszaka
4 éjszakától

91,00 EUR
81,00 EUR

99,00 EUR
93,00 EUR

109,00 EUR
103,00 EUR

2018.10.13- 11.04. 1-3 éjszaka
4 éjszakától

75,00 EUR
71,00 EUR

86,00 EUR
82,00 EUR

97,00 EUR
93,00 EUR

Az árak Euróban per fő per éj, kétágyas szobában, félpanziós ellátással értendők.

Az ár tartalmazza a belső medence, a szauna, az infraszauna és a fitness-terem használatát. E mellett fürdőköpeny, fürdőpapucs és törölközők állnak a vendégek rendelkezésére.

Külön fizetendő: idegenforgalmi adó, amelynek mértéke 14 éves kor felett 1,60 EUR/fő/éj.

A kutya díja: 15,00 EUR/éj
Minden további kutya a szobában 8,00 EUR/éj
Segítőkutyák érvényes igazolvánnyal ingyenesen szállhatnak meg a hotelben.

Egyágyas (kétágyas szoba egyágyas használatra) felár: 15,00 EUR/éj

Gyerekkedvezmény kétágyas szobában, 2 felnőttel egy szobában:

 • 4,9 éves korig a gyerekek ingyenesen laknak a szállodában
 • 5-7,9 éves: 50% kedvezmény
 • 8-11,9 éves: 30% kedvezmény

Érkezés/Elutazás: az érkezés napján a szobákat 14:00 órától lehet elfoglalni, az elutazás napján kérjük a szobákat 10:00 óráig elhagyni. Kérjük, ha 18:00 óra után érkezik a szállodába, értesítse a szállodát időben.

Bérelhető apartmanok

Időszak

€/éj/apartman

2018. április 28-július 07.

 99,00 EUR

2018. július 07-október 12.

 99,00 EUR

2018. október 13-november 04.

89,00 EUR

foglalas2

Minimálisan 4 éjszaka foglalható.
Külön fizetendő: a kutya díja: 8,00 EUR/kutya/éj
Kötelező végtakarítás díja: 30,00  EUR
Büféreggeli: 12,00 EUR/fő/alkalom
Félpanziós ellátás (reggeli + a’la carte vacsora): 24,00 EUR/fő/alkalom

Programajánlatok és látnivalók a környéken:

Tirol Kastély

Várak, kastélyok és romok tanúskodnak és mesélnek Tirol falu és Merán gazdag történelmi múltjáról, és mindehhez az Alpok biztosítja a páratlan természeti hátteret.

Nem kell a kulturális élményekről akkor sem lemondania, ha kutyájával tölti szabadságát, hiszen Dél-Tirol számos látnivalója kutyával is megtekinthető. Ilyen például a Tirol Kastély, a tiroli grófok székhelye, amely nemcsak Tirol falu, hanem az egész tartomány jelképe. A 13. században keletkezett tartománynak is innen származik az elnevezése.

A Kastély Dél-Tirol legismertebb látványossága, és csak néhány perc sétára található a Kutyabarát hoteltől. A kultur- és tartománytörténeti állandó kiállítás mellett évente más-más időszaki kiállítást is rendeznek itt. A négylábúak számára kétség kívül legizgalmasabb a ragadozómadár-show, amelyen ő is részt vehet. A különféle madárfajtákat röptetés-bemutató  és vezetés keretében ismerhetik meg az érdeklődők

 

Térkép