Nyaralás Dalmáciában

Vendégünk, Erdei Adrián beszámolóját olvashatjátok, aki a nyáron Horvátországban, Dalmáciában, kutyabarát szálláshelyen töltötte pihenését:

„Kutyás szállást keresve, megfogalmaztunk gondolatokat, elvárásokat, mert a hirdetési oldalakon keresztül ezek nehezen észrevehetőek. Talán kis dolgok szükségesek, hogy a kutyák jól érezzék magukat, ezeket mind megtaláltunk:

A vendégszerető, állatbarát tulajdonosokat, zárt területet, külső vízvételi helyet, és hatalmas árnyékos teraszokat, külön kis kapuval körbe kerítve.

A ház a település szélén található, így mellette mezőgazdasági utak találhatóak, valamint a telek végében halad a part menti földes sétáló út, a központ és a szomszédos település felé. Szuper sétahelyek. Ez nagy előny, mert csendes. Meredek a partfal, kutya figyel, gyereknek fogni kell a kezét. Külön lépcsős lejáró vezet a saját strand részhez, itt a közös fürdés senkit sem zavart, tábla sem tiltja (a szomszédos kutyás kemping strandján sem). Kavicsozott bejárón keresztül érhetjük el a mélyebb vizet, ami sünmentes. Az a kutya, aki ki- és be járkál emellett, könnyen pórul jár.

Aki biztosra akar menni, az pár perces autóúttal eléri a horvátok legnagyobb édesvízi tavát, amely partja alig van kiépülve, sok kutyás, fürdésre alkalmas öböl, partszakasz található. Ember alig, esetleg más kutyások. Lassan mélyül, apró köves az alja, meleg és kristálytiszta.

A földszintes apartmanok javasoltak, melyek hátsó részben már a föld szintje alatt vannak, ezért hűvösek, klímát nem kellett használnunk. (B2 a legjobb – egész nap árnyékos a terasz)

Aki akarja, viheti az ebet motorcsónakozni, vagy hajókirándulásra, de csak szájkosárral.

Biztosan visszalátogatunk!”

 

Nagyon köszönjük a beszámolót!