Nyugat-Dunántúl

 

Bakony
Rengeteg turistaút található a Bakonyban, melyek közül a legismertebb az Országos Kék Túra vonalán vezet. A Bakonyban évente rendeznek kutyás teljesítménytúrát, melyen Érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező kutyával lehet részt venni. (Nem jól szocializált ebek szájkosárral és pórázzal vezetve!) Az ellenőrző pontokon elsősorban a kutyák kapnak egy kis energia utánpótlást (víz, jutalom falat stb.).

Kőszegi-hegység – Hétforrás
Velem közelében, a Kőszegi-hegység sziklái között, az erdő mélyén található a Hétforrás, mely nevét arról kapta, hogy hét nyílásból csörgedezik. Az évek során többször felújították. Vize akár ivóvíznek is kiváló, hőmérséklete kellemes, 10°C körüli. A legenda szerint, aki iszik a forrás vizéből, annak teljesül egy kívánsága. A környék növény- és állatvilága is egyedülálló. A legjobb, ha a közeli Szabó-hegyről indulunk, a 2,5 kilométeres út még a túrázáshoz kevésbé szokott lábaknak sem megerőltető.

Írottkő, Bozsok
Írott-kő az ország egyik legszebb kirándulóhelyei közé tartozik. A 883 méteres csúcs a Dunántúl legmagasabb pontjának számít. Írott-kő felé Kőszegről a Kálvária utca mentén érdemes elindulni, majd az Országos Kéktúra kék jelzése mentén kell haladni. A csúcs megmászása kiadós sétát jelent, de a festői szépségű panoráma látványa miatt megéri feltúrázni. A kék jelzés az Írottkő csúcstól Bozsokon át vezet tovább, Szombathely irányába.

Őrség
A nyugat-magyarországi tájegység nagyon gazdag természeti látnivalókban, az ország egyik leginkább erdős tája. Vadászszezonban fokozottan figyeljünk kutyánkra, ne hagyjuk magunktól túl messze elmenni, mert az őrségi erdők kedvelt vadászterület.
Kutyabarát szállás az Őrségben: Abbázia Country Club

Őrség – Gébárti tó, Zalaegerszeg
Zalaegerszegtől északra, két kis patak felduzzasztásával keletkezett a város legnagyobb mesterséges tava, a Gébárti-tó. Parkosított környezete kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínál a fürdőzők, vízi-sportot kedvelők, valamint a horgászok számára. A tó körüli területen sétautak vezetnek, félszigetén szabadtéri strand található. Környéke az elmúlt évek során kedvelt pihenő-és szabadidő övezetté vált. Kutyáinkkal több helyen szabadon úszhatunk a tóban, de sajnos már vannak tiltó táblák is. A kemping területén kijelölt kutyaúsztató hely található.

Őrség – Vadása-tó
Az Őrségi Nemzeti Parkban rejtőző Vadása-tavat kis Balatonként is szokták emlegetni. Gyönyörű környezetben, jó kirándulási lehetőségek csábítanak kiadós sétákra. Két tó található egymás mellett, ahol a kutyáink felfrissülhetnek. A tavat a Vadása-patak felduzzasztásával alakították ki. Nevét a patak mentén lyukakat ásó rókák ihlették, így lett vad ásta tóból egyszerűen csak Vadása. 12 forrás táplálta kristálytiszta vize horgászásra és strandolásra egyaránt alkalmas, kisebb előtározójában halak hemzsegnek, nagyobb része pedig a fürdőzni vágyókat várja.

Ágfalva – Fehér úti tó
Ágfalva varázslatos kis falu az Alpok lábánál, Soprontól mindössze 4 percnyire.
A környező hegyekről gyönyörű kilátás nyílik a Kisalföldre, az Alpokra, a Fertő-tóra és a Schneebergre. A természetkedvelők több kilométeres gyalogtúrákat, erdei sétákat tehetnek, magukba szívhatják a semmihez sem hasonlítható friss erdei levegőt. A Fehér úti tóban úsztathatjuk kutyánkat. Vadászszezonban fokozottan figyeljünk kutyánkra, ne hagyjuk magunktól túl messze elmenni, mert a környék kedvelt vadászterület.