Szállások

Mire figyeljünk a szálláshelyen, ha kedvencünk is velünk utazik?

Ha nyaralásodra, üdülésedre kutyádat is magaddal szeretnéd vinni, legjobb, ha kifejezetten olyan szálláshelyet keresel, ahol a kutyás vendégeket is szívesen látják, vagy esetleg erre specializálódtak.
Ehhez itt a legjobb helyen jársz! 🙂

Kalkuláld be, hogy a legtöbb szálláshelyen a kutyáért is fizetni kell. Ez természetes, hiszen a kutyák jelenléte némi többlettakarítással jár.

Miután megérkeztetek a szálláshelyre, mutasd meg kutyádnak a szállodát, a szobát, hogy hova tetted az eledelét és ivóvizét. Kérj tanácsot a helyiektől, hogy hova viheted el sétálni kutyád, van-e park vagy kutyafuttató a közelben. Vidd el sétálni, hogy ő is felfedezhesse egy kicsit a környéket.

Tartsd tiszteletben a szálloda többi vendégét. Vedd figyelembe, hogy nem mindenki szereti a kutyákat és sokan félnek is tőlük. Ezért tartsd pórázon, fegyelmezd, hogy legyen nyugodt, ne ugasson és viselkedjen jól más vendégek jelenlétében.

A legtöbb szálláshelyen, különböző nyilvánvaló okok miatt, nem szabad egyedül hagyni a kutyát a szobában. Ezért étkezéseidet tervezd olyan éttermekben, ahova kutyádat is beengedik. Ezek általában a kerthelyiséggel vagy terasszal rendelkező vendéglátóegységek, amelyek a nyitott helyiségekbe beengedik a kutyákat is.

Úti elemózsiaként a hosszú utakra vigyél magával kutyatápot és konzerveket. Ezek könnyen kezelhetők és hosszú ideig elállnak. Különösen külföldi nyaralás alkalmával célszerű a kutya megszokott ételeit magaddal vinned, így a sok új és szokatlan élmény mellett ezzel legalább nem kell kedvencednek megbirkóznia. Ha ezt elmulasztanád és kénytelen vagy helyben beszerezhető élelmet adni kutyádnak, legkevesebb egy hét az az idő, amíg az átszokik a számára szokatlan táplálékra.

Egy kis odafigyeléssel és némi fegyelemmel biztosan élvezetes lesz az együtt töltött idő és a nyaralás, és mindketten hálásak lesztek, hogy együtt utazhattatok.