Szállodai viselkedés

Mire figyeljünk a szálláshelyen, ha kedvencünk is velünk utazik?

Ha nyaralására, üdülésére kutyáját is magával szeretné vinni, legjobb, ha kifejezetten olyan szálláshelyet keres, ahol a kutyás vendégeket is szívesen látják, vagy esetleg erre specializálódtak. Így a szálláshelyre való érkezéskor nem érhetik kellemetlen meglepetések.

Kalkulálja be, hogy a legtöbb szálláshelyen a kutyáért is fizetni kell. Ez természetes, hiszen a kutyák jelenléte némi többlettakarítással jár.

Miután megérkeztek a szálláshelyre, mutassa meg neki a szállodát, a szobát, hogy hova tette az eledelét és ivóvizét. Kérjen tanácsot a helyiektől, hogy hova viheti el sétálni kutyáját, van-e park vagy kutyafuttató a közelben. Vigye el sétálni, hogy ő is felfedezhesse egy kicsit a környéket.

Tartsa tiszteletben a szálloda többi vendégét. Vegye figyelembe, hogy nem mindenki szereti a kutyákat és sokan félnek is tőlük. Ezért tartsa pórázon, fegyelmezze, hogy legyen nyugodt, ne ugasson és viselkedjen jól más vendégek jelenlétében.

A legtöbb szálláshelyen, különböző nyilvánvaló okok miatt, nem szabad egyedül hagyni a kutyát a szobában. Ezért étkezéseit tervezze olyan éttermekben, ahova kutyáját is beengedik. Ezek általában a kerthelyiséggel vagy terasszal rendelkező vendéglátóegységek, amelyek a nyitott helyiségekbe beengedik a kutyákat is.

Úti elemózsiaként a hosszú utakra vigyen magával kutyatápot és konzerveket Ezek könnyen kezelhetők és hosszú ideig elállnak. Különösen külföldi nyaralás alkalmával célszerű a kutya megszokott ételeit magával vinnie, így a sok új és szokatlan élmény mellett ezzel legalább nem kell kedvencének megbirkóznia. Ha ezt elmulasztaná és kénytelen helyben beszerezhető élelmet adni kutyájának, legkevesebb egy hét az az idő, amíg az átszokik a számára szokatlan táplálékra.

Egy kis odafigyeléssel és némi fegyelemmel biztosan élvezetes lesz az együtt töltött idő és a nyaralás, és mindketten hálásak lesznek, hogy együtt utazhattak.