Utazás

Együtt utazunk

 

Mielőtt útnak indultok, nézzétek át az alábbi listát, mi mindenre érdemes odafigyelni:

 

 

Az utazás tervezésekor
 
A kikapcsolódás alatt
 
Úti cél: olyan úti célt és kutyabarát szállást válassz, amely a kutya számára is biztosítja a gondtalan kikapcsolódást.

Időpont: a nyaralási főszezon nem biztos, hogy a négylábú számára is a legmegfelelőbb időszak. Egyrészt sok kutya nehezen viseli a hőséget, másrészt a nyaralóhelyek ilyenkor telítettek, és a kutya nélkül üdülő vendégek nehezebben tolerálják őket.

A kutya iratai: belföldi utazásnál legyen nálad a kutya oltási könyve, külföldi utazás esetén a kutyaútlevél.

Biztonság: az azonosításhoz ma már kötelező a chip, de a biztonság kedvéért legyen a kutyádon nyakörv bilétával, amelyen legalább a neve és a telefonszámod szerepel.

A kutya jólléte: vidd magaddal a kutya etető- és itató tálját, vizet, kedvenc játékait, jutalomfalatot, fekhelyét, megszokott tápját és elsősegély csomagot. Míg mi az új dolgokat keressük utazásaink alkalmával, kutyánk számára az állandóság jelenti a biztonságot.

Odafigyelés: a gondtalan, konfliktusmentes nyaralás érdekében feltétlenül ügyelj vendégtársaid nyugalmára is.

Tisztaság: a felkészült kutyás utazónál mindig van zacskó a kutya ürüléknek. Ügyelj környezeted tisztaságára, mutass példát jó kutyás gazdaként.

Jólneveltség: a szálláshelyen és annak közvetlen környezetében vedd pórázra kutyádat, gondolj azokra a vendégekre, akik esetleg félnek tőlük. Fegyelmezd, hogy legyen nyugodt, ne ugasson és viselkedjen jól más vendégek jelenlétében.

Szálloda: sok szálláshelyen a kutya egyedül is a szobában maradhat. Mérd fel kutyádat objektíven, mennyire viseli ezt el, nem tesz-e kárt a szobában vagy nem kezd-e el ugatni, nyüszíteni. Csak akkor hagyd egyedül kedvencedet, ha teljesen biztos vagy abban, hogy jól viselkedik.

Felelősség: tüzelő szukával vagy agresszív kutyával ne indulj útnak!

Ha ezeket az írott és íratlan szabályokat betartod, nemcsak gondtalanul nyaralhatsz négylábú társaddal, de az is biztos, hogy a kutyával érkező vendégeket egyre több helyen fogják szívesen látni és egyre természetesebb lesz együtt utazni.

A következőkben segítséget nyújtunk a kutyák utaztatásához a különféle közlekedési eszközökön: Utazás autóval Utazás busszal Utazás vonattal Utazás repülővel