“Zöld Wellness” a Magas-Bakonyban

Kutyabarát szolgáltatások
Kutyabarát faktor 4

  • A szállodában szívesen látják a kis- és nagytestű kutyákat egyaránt 
  • A Bakony erdőségeiben számtalan hosszabb-rövidebb túra- és kiránduló útvonal található
  • A szálloda közelében lévő tóban fürödhetnek a kutyák, és vannak kis patakok is,  ahol szintén van lehetőség kutyaúsztatásra 

 

 

A Magas-Bakony erdőségeiben, a Kőris-hegy szomszédságában található ez a különleges búvóhely, amely  a  “kék-wellness” helyett az erdő, a virágok és a friss széna illatával a “zöld wellness” különleges élményét kínálja: a természet gyógyító és regeneráló erejét testünk és lelkünk felüdüléséhez. Magyarország egyik legszebb és talán legeldugottabb egykori nemesi birtokára kanyargós erdei úton juthatunk. Megtalálni azonban talán mégis könnyebb, mint néhány nap után magunk után hagyni, miután megtapasztaltuk a környék harmóniáját, különös, szelíd nyugalmát. Megtalálni azonban talán mégis könnyebb, mint néhány nap után magunk után hagyni, miután megtapasztaltuk a környék harmóniáját, különös, szelíd nyugalmát…

Aktuális ajánlatunk itt érhető el

Szolgáltatások

A szállodát falain belül és kívül visszafogott elegancia jellemzi. Luxus helyett békességet és felüdülést kínál. A természet nyugalmát és szépségét keresők rejtekhelye a Bakonyban. A méltó utódok gondjaira bízott arborétum, a kertek szeretettel gondozott virágai, az ízek nagyszerű harmóniáját kínáló konyha, és a sokszor gondolatainkat is kitaláló személyzet teszik egyedülállóvá ezt a helyet.

A szálloda és az egykori nemesi birtok az alábbi szolgáltatásokkal várja vendégeit: étterem, rusztikus csárda, játszószoba, szauna, infra-szauna, masszázs, pezsgőfürdő, kerékpárok, lovas kocsizás, lovas oktatás, lovaglás fedett lovardában és terepen, bowling, biliárd, ping-pong terem, asztali foci (csocsó) darts, nordic walking botok, gps-túrakészülékek, szánkók, sífutó lécek, lovas szán, erdei tornapálya, outdoor kötélpálya, játszótér, tollaslabda és gyorstollas (speedminton).

A szálloda nagy körültekintéssel összeállított étlapján a tradicionális és a korszerű magyar konyha ételei mellett szerepelnek a környék jellegzetességei, és megtalálható rajta Svájc néhány gasztronómiai érdekessége is. Az ételek ízesítéséhez a szálloda saját fűszerkertjében gondosan nevelt friss fűszernövényeit használják, a nyersanyagok kiválasztásánál a környékbeli forrásokat részesítik előnyben. A borlapon kitűnő magyar borok, újdonságok és igazi különlegességek is szerepelnek.

„Zöld wellness”

A Hotel és az azt körül ölelő természet az erdő, a virágok, és a friss széna illatával a “zöld wellness” különleges élményét kínálja: a természet gyógyító és regeneráló erejét testünk és lelkünk felüdüléséhez. Az erdei kirándulások, gyalogtúrák, kerékpározás vagy lovaglás után a jól megérdemelt szauna és a frissítő masszázs itt új értelmezést nyernek. Aki itt néhány napot eltölt, pontosan fogja tudni, mit értünk “zöld wellness” alatt.

Szobák és lakosztályok

  • Egyágyas szoba: 4 db
  • Kétágyas szoba: 25 db
  • Lakosztály a szállodában: 7 db
  • Apartmanok/Lakosztályok lovas ligetben: 4 db
  • Mozgáskorlátozottak számára alkalmas szoba: 2 db
    (a szálloda teljes területe járható kerekes székkel)

Kutyabarát szolgáltatások:

A  Hotelben a négylábú családtagok is szívesen látott vendégek. Szállást nem csupán a szálloda szobáiban biztosítanak számukra, de kényelmesen együtt lakhatnak gazdáikkal a farmon lévő lakosztályokban vagy a lovas gyermekfarm lakásaiban is. Bárhol is kapjanak elhelyezést, csak néhány lépés választja el őket a több ezer hektáros erdőktől, mezőktől, ahol gond nélkül le tudják vezetni felesleges energiájukat.
A szálloda környékén található egy tó, melyben fürödhetnek a kutyák, több túraútvonal is összefut a közelben, illetve több kis patak is található ahol szintén van kutyaúsztatásra lehetőség.

A szállodába való visszatéréskor lehetőség van a kutyusok lefürdetésére, lábaik letörlésére. A szálloda bejáratánál és a belső kert különböző pontjain található itatókban a négylábúak mindig találnak friss vizet.
A szálloda gondoskodik arról, hogy szükség esetén állatorvos álljon rendelkezésre, és kutyakozmetikát is lehet rendelni, hogy a kutya-wellness is teljes legyen.
Elővigyázatos és gondos vendéglátóként a Szálloda jó kapcsolatot ápol a környező erdők erdészeivel és hivatásos vadászaival. Bizonyára ennek is köszönhető, hogy a Szálloda nyitása óta nem veszett el és nem sérült meg vadászat alkalmával egyetlen négylábú vendég sem.
A Szálloda területén, a játszótéren, az istállók és karámok közvetlen közelében szíveskedjenek kutyáikat pórázon tartani. Amennyiben a gazdiknak más elfoglaltsága adódik, előzetes egyeztetés alapján, külön térítés ellenében lehetőség van kutyafelügyeletet, “dog-sitting”-et kérni a szálloda recepcióján.